Missie en visie

Ieder mens heeft een plek op deze aarde, het is jouw grondrecht. Het is alleen soms moeilijk om die plek in te nemen. Wat er voor nodig is om deze plek in te nemen is dat je met twee voeten op de grond staat, verbonden met de aarde, als de wortels van een boom. In die aarde zitten voedingsstoffen en water die we nodig hebben, om tot groei en bloei te komen. Daarom is die verbondenheid met de aarde zo belangrijk. Als je voor jezelf op die plek kunt gaan staan en hem inneemt, dan ben je een IK.

Om jouw IK ontstaat er een persoonlijke ruimte, je kunt het zien als jouw territorium dat afgebakend wordt door GRENZEN. Je voelt die grens en je geeft die grens aan. Wanneer het nodig is zeg je dan ook STOP, tot hier! En zo ontstaat assertiviteit van binnenuit en is het niet een aangeleerd trucje.

Als je gegrond met twee voeten op de aarde staat kun je jouw ademhaling diep tot in jouw buik plaatsen. Zo ontstaat er kalmte en ontspanning in het lichaam en dus ook in jouw hoofd. Je kunt dan helder denken en beslissingen nemen op basis van jouw gevoel, omdat lichaam en geest in verbinding zijn. Je hebt jezelf steeds beter leren kennen, en je bent blij met jezelf. Met jouw kwaliteiten, valkuilen en eigenaardigheden. Je bent in ontwikkeling en werkt aan datgene waar je niet zo trots op bent. En je weet dat het maken van fouten volkomen normaal is en erbij hoort.

Vanuit de verbondenheid met de aarde, die rust, zelfkennis en zelfacceptatie kun je de ander ontmoeten. Het is niet moeten, het is omdat het goed voelt, vanuit jouw hart. Vanuit de aarde,
door jouw eigen hart kom je in contact met de ander en ontstaat er verbinding. De verbinding van hart tot hart… liefdevol.

Met respect voor ieder mens en het vertrouwen dat mijn lessen een bijdrage kunnen leveren aan het kunnen innemen van de eigen plek wens ik een ieder enorm veel levensvreugde tijdens de aanwezigheid in mijn centrum voor Mind ‘n Motion.

karin verreussel