MIMO-training

MIMO-training: Weerbaar communiceren voor kinderen

MIMO-training is een wekelijkse training voor kinderen om ze zowel lichamelijk als mentaal meer weerbaar te maken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan ontspanning en ademhaling en worden er Mindfulness-oefeningen gedaan. MiMo staat voor het versterken van de Mind ‘n Motion (bewegen). De training biedt kinderen de mogelijkheid om op een sociale, speelse en sportieve wijze te werken aan een meer positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en ontspanning. Door het kiezen van leuke werkvormen voelt het niet als therapie, maar als een sociale en sportieve activiteit (zonder dat de nadruk op presteren ligt).

Voor wie is de training bedoeld?

  • Onvoldoende zelfvertrouwen
  • Pestproblematiek
  • Slappe lichaamshouding
  • Onvoldoende weerbaarheid
  • Kinderen die zich onvoldoende uiten
  • Kinderen die niet lekker in hun vel zitten
  • Kinderen met klachten: stress, hoofdpijn, buikpijn, slecht slapen
  • Kinderen die over zich heen laten lopen

Soms hebben kinderen al een training/ cursus gehad om de weerbaarheid te vergroten. Toch heeft een aantal kinderen langere tijd nodig om de nieuwe vaardigheden te oefenen in een veilige omgeving. Door de aandacht en de herhaling krijgen ze de tijd om het nieuwe gedrag zich meer eigen te maken. Die mogelijkheid biedt de Mimo-training.

Inhoud van de training

Met spelletjes oefenen we de sociale vaardigheden, de communicatieve vaardigheden en de ontspannings vaardigheden. De spelletjes zijn niet gericht op de prestatie. Naast oefeningen en spelletjes wordt uitleg gegeven over hoe communicatie werkt, en hoe je er zelf voor kunt zorgen dat je beter contact hebt met andere mensen. Door de training gaan kinderen zich lekkerder in hun vel voelen, wordt hun houding krachtiger, krijgen ze meer zelfvertrouwen, zijn ze meer ontspannen en de faalangst neemt af. Ze voelen dat ze mogen worden wie ze zijn, kunnen hun plek beter innemen en komen meer in hun ik-kracht te staan. Ze kunnen dan ook weerbaar communiceren.

De MIMO-trainer

Ik, Karin Verreussel, heb een aantal opleidingen gevolgd op het gebied van weerbaarheid. Ik ben opgeleid tot Trainer Omgaan Met Pesten, Rots en Water Trainer en Bertha Verschueren Methode A. Daarnaast ben ik Psychosomatisch Cesar – en Kinderoefentherapeut. In de Mimo training heb ik mijn kennis en ervaring gecombineerd om zo een lespakket samen te stellen dat een kind vanuit de basis kan laten groeien. Als een kind zichzelf leert kennen en weet dat het in ontwikkeling is en dat fouten maken een normale zaak is die erbij hoort, krijgt het intrinsiek een gevoel van eigenwaarde, van erbij horen.