Groepslessen

Veel mensen hebben last van lichamelijke klachten. Sporten is gezond. Als je door sporten ook nog je klachten kan verminderen of voorkomen, sla je vliegen in één klap: Ik heb Cesaerobics ontwikkeld.

Cesaerobics: Voorkom klachten door verantwoord sporten

Cesaerobics is een sportles op vrolijke muziek, gebaseerd op Oefentherapie Cesar. Het accent ligt op het juist uitvoeren van oefeningen en op een juiste manier van bewegen. Klachten verminderen door versterking van het spiercorset en door een aanzienlijke verbetering van uw houding. Er wordt duidelijk uitgelegd, veel gecorrigeerd en flink gewerkt in een gezellige sfeer. Zeer geschikt voor mensen met nek/schouderklachten en/of lage rugklachten.

Relaxercise: Heerlijk ontspannen door mindful bewegen

Relaxercise is een bewegingsles op rustgevende muziek, bestaat uit een harmonieuze combinatie van Tai Chi, yoga, mindfulness en stretching. Er is aandacht voor het versterken en stretchen van spieren en het soepel houden van gewrichten wat ten goed komt aan uw evenwicht. De les wordt afgesloten met een geleide ontspanning. U leert om middels ademhaling en ontspanning te komen tot een weldadige ontspanning van lichaam en geest.

Deze les is geschikt voor mensen met een milde vorm van een chronische aandoening.

Valpreventie: Voor een betere balans en veerkracht.

Valpreventie is gezellige wekelijkse training die zorgt voor een beter evenwicht en veerkracht.  Hierdoor wordt de kans op vallen kleiner.  Het lichaam wordt sterker gemaakt en gewrichten worden soepel gehouden waardoor het looppatroon optimaal blijft. Naast aandachtstraining is er tijd voor het delen van ervaringen. Daarnaast doen we oefeningen waardoor je leert om jezelf veiliger op te vangen bij een val.

zumba

Zumba

Zumba is een vrolijke en swingende beweegles op Latijns-Amerikaanse muziek. De nummers worden stapsgewijs aangeleerd en als de passen gekend zijn ontstaat er ruimte om te genieten van de leuke bewegingen en kun je zelfs uit je dak gaan.

Zumba Gold is bedoeld voor de oudere jongeren en de jongere ouderen. Het tempo ligt iets lager en er is meer tijd voor de uitleg van de stappen, met als doel om lekker en goed te bewegen en veel lol te hebben.

Yoga

Flowyoga verbindt twee asana’s (houdingen) waardoor er een soepel in elkaar overvloeiende reeks ontstaat en waarbij de ademhaling de beweginen ondersteunen. Het is een soort milde tussenvorm van vinyasa en poweryoga  waarbij tijd kan worden genomen om de houdingen uit te leggen en op te bouwen.

yoga
Rainbow-kids-en-family-yoga

Rainbow kids en family yoga

Het belangrijke speerpunt van Rainbowyoga is het ervaren van plezier in een veilig klimaat. Kinderen krijgen het gevoel dat ze goed zijn zoals ze zijn en ontwikkelen meer zelfvertrouwen. Deze liefdevolle les is opgebouwd uit yogahoudingen, aandachtsoefeningen, dans, verhalen, ademspelletjes en liedjes die kinderen laten genieten.

Tijdens de familieyoga worden de oefeningen met de familieleden gedaan wat als leuk wordt ervaren en bevorderlijk is voor de gezinsband.

Motoriekgym

Sommige kinderen vallen op door een minder soepele motoriek. Tijdens de motoriekgym wordt op speelse wijze de basismotoriek, de hand-, bal-, en evenwichtsvaardigheden geoefend.  Er wordt geoefend, geknutseld, en vele leuke spelletjes gedaan waardoor kinderen plezier krijgen in bewegen. De vormen worden zo gekozen dat de kinderen het nét halen waardoor ze een succesbeleving krijgen en dit helpt mee aan het krijgen van een positief zelfbeeld.

moteriekgym